Večery v synagóge budú po celý týždeň patriť festivalu Konfrontácie
Do 29. novembra odznie päť večerných koncertov.

26.11.2019 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

V nitrianskej synagóge sa v pondelok začína 16. ročník festivalu umení Konfrontácie. Počas podujatia, ktoré trvá do 29. novembra, odznie päť večerných koncertov, na ktorých sa vždy od 18.00 h predstavia domáci i zahraniční umelci.

Prvý koncert je venovaný 60. výročiu vysokoškolského vzdelávania budúcich učiteľov na Pedagogickej fakulte Univerzity Konštantína Filozofa (PF UKF). Predstaví sa na ňom speváčka Mária Porubčinová, klaviristka Dana Šašinová-Satury a gitarista Boris Bertok. Súčasťou úvodného večera bude aj vernisáž diel súčasných i bývalých pedagógov na Katedre výtvarnej tvorby a výchovy PF UKF.

Program v utorok 26. novembra bude patriť mladému komornému zoskupeniu Ansámbel Asynchrónia pod umeleckým vedením Petra Javorku. „V stredu 27. novembra sa predstaví renomovaný slovenský gitarista Martin Krajčo, ktorý svoj program zostavil z diel francúzskych skladateľov známych pod názvom Parížska šestka. Vo štvrtok 28. novembra priestory synagógy ožijú klavírnym umením slovenského klaviristu Maroša Klátika,“ informovali organizátori.

Záverečný deň festivalu, piatok 29. novembra, bude patriť vokálnemu umeniu. Na koncerte od Zarzuely k operete zaznejú slovenské i španielske melódie v podaní argentínskej sopranistky Any Caroliny Diz a slovenského barytonistu Dušana Jarjabka s klavírnym sprievodom Róberta Pechanca a Milady Synkovej.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava