Vianočnú výzdobu v Prievidzi doplnili o nové prvky
Priečelie mestského úradu bude zdobiť nový svetelný nápis.

25.11.2019 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Vianočnú výzdobu v Prievidzi tento rok doplnia nové prvky. Vo viacerých častiach mesta a na námestiach nebudú chýbať ani vianočné stromy. Na zdobení sa budú opäť podieľať i deti zo základných škôl. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

S inštaláciou vianočnej výzdoby v meste začali pracovníci Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD) ešte koncom októbra. "Postupne po celom meste inštalujú svetelné dekoračné prvky a štyri vianočné stromčeky na Námestí slobody, Námestí J. C. Hronského, na sídlisku Kopanice a na sídlisku Necpaly," načrtol Ďureje.

Hlavný vianočný stromček, ktorý je situovaný na Námestí slobody, darovala mestu stredná odborná škola obchodu a služieb. "Vo štvrtiach Veľká Lehôtka, Malá Lehôtka a Hradec budú vyzdobené existujúce živé stromčeky. Vianočná výzdoba sa osadí aj na štyroch stĺpoch verejného osvetlenia pri Kostole sv. Terézie z Lisieux, kde bude ozdobený aj existujúci vianočný stromček," priblížil ďalej hovorca mesta.

radične, ako aj po minulé roky, zabezpečia technické služby pyramídové vianočné stromčeky, ktoré podľa neho vyzdobia deti z prievidzských základných škôl, osadený bude aj vianočný betlehem. "Tohtoročnú výzdobu doplnia dve nové osvetlené prechodové brány. Výzdoba pribudne pri kruhovom objazde na Nábrežnej ulici pri obchodnom dome, kde budú namontované tri nové svetelné dekorácie. Priečelie mestského úradu bude zdobiť nový väčší svetelný nápis vítajúci rok 2020," dodal.  

S montážou výzdoby by mali pracovníci TSMPD skončiť do 5. decembra.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava