Likavka investuje do IBV
Samospráva plánuje v blízkom období dobudovať ulicu v lokalite Pod hradom.

20.03.2018 | Žilinský kraj | Autor: M.Siváková

Tá je momentálne bez dokončených komunikácií. Úprava okolia lokality si vyžiada investíciu zhruba 200.000 eur, tie však obec k dispozícii nemá, preto zvažuje úver. "Aktuálne sú cesty v provizórnom stave, je tam len spevnené podložie. Potrebujeme urobiť kvalitnú asfaltovú komunikáciu s  povrchovou dažďovou kanalizáciou, verejné osvetlenie, prípadne chodník," povedal starosta obce Marián Javorka.

Úpravy v lokalite sú už síce naprojektované, no pri malom rozpočte na dobudovanie nezostávajú peniaze. "Manipulujeme zhruba s 800.000 eurami určenými na fungovanie obce ročne, a keď zhruba štvrtinu 'zhltne' takáto investícia, nebudeme môcť urobiť už nič iné," uviedol starosta. Dodal, že aj z tohto dôvodu bude samospráva situáciu pravdepodobne riešiť formou úveru.

 

             

FOTO: Úprava okolia lokality si vyžiada investíciu zhruba 200.000 eur, tie však obec k dispozícii nemá, preto zvažuje úver. Na snímke lokalita Pod hradom v Likavke 20. marca 2018. FOTO TASR - Miroslava Siváková.

Výzva pre samosprávu Likavky do budúcnosti súvisí aj s ďalšou individuálnou bytovou výstavbou a rozvojom v obci. "Aktuálne prebieha proces tzv. jednoduchých pozemkových úprav, kde sa sceľuje zhruba dvojhektárový pozemok, vytvárajú sa ďalšie stavebné pozemky," priblížil Javorka.

Podľa jeho ďalších slov v obci je ešte jedna lokalita o rozlohe približne štyri až päť hektárov, ktorá je v územnom pláne určená na zástavbu. "V tomto roku by sme ju chceli rozbehnúť, aby sa mohlo v Likavke čo najskôr intenzívne stavať," uzavrel.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava