Žiar nad Hronom: Vjazd a výjazd do mesta na Ulici SNP monitorujú kamery
Vytvorená databáza pomôže pri tvorbe štatistík.

15.11.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Vodnáková

Ilustračné foto.
 

Vjazd a výjazd z mesta Žiar nad Hronom na Ulici SNP monitorujú kamery. Primátor Peter Antal informoval, že kamery, ktoré osadili pred niekoľkými dňami, riadi softvér zameraný na alfanumerické čítanie a ukladanie dát.

"To znamená, že dokáže čítať evidenčné čísla vozidiel v danom smere jazdy a následne ich uloží do informačnej databázy s dátumom a časom prejazdu," vysvetlil Antal s tým, že takto vytvorená databáza umožní spracovanie rôznych štatistických analýz, ktoré dopomôžu k vytvoreniu objektívneho obrazu o dopravnej zaťaženosti jednotlivých vjazdov a výjazdov mesta.

Podľa primátora má osadenie kamier prispieť k zvýšeniu bezpečnosti v meste, najmä čo sa týka kriminality a organizovanej trestnej činnosti.

Náčelník Mestskej polície v Žiari nad Hronom Róbert Šiška pred časom v tejto súvislosti uviedol, že vďaka kamerám budú môcť analyzovať pohyb nákladných vozidiel v meste. Samospráva totiž už dlhodobo upozorňuje na neúmerné zaťaženie Ulice SNP prejazdmi nákladných vozidiel, pričom riešením by podľa nej bolo napríklad udelenie zákazu ich prejazdu týmto úsekom.

Na kúpu kamier sa mestu vlani podarilo získať dotáciu 10.000 eur z ministerstva vnútra. Ďalšie kamery by chceli podľa Antala v budúcnosti osadiť aj na uliciach Partizánska, A. Dubčeka či Priemyselná.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava