Marianum pripravuje projekt rekonštrukcie cintorína v Lamači
Podnik už vysúťažil dodávateľa prác.

11.11.2019 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Príprava projektu sanácie a rozšírenia cintorína v bratislavskom Lamači pokračuje. "V súčasnosti máme podpísanú zmluvu s vysúťaženým dodávateľom na projektovú štúdiu vrátane riešenia náročnej statiky havarijného stavu oporného múru cintorína," informoval TASR riaditeľ organizácie Marianum - Pohrebníctvo mesta Bratislavy Boris Šramko.

Po prvom pracovnom stretnutí, ktoré sa uskutočnilo minulý týždeň, je ďalšie naplánované na 12. januára budúceho roka. "Stretneme sa na lamačskom cintoríne, aby sme si priamo na mieste detailne prešli aktuálnu situáciu,“ potvrdil Šramko.

Na začiatku augusta podpísal vtedajší riaditeľ organizácie Marianum Radoslav Vavruš memorandum o spolupráci s mestskou časťou Bratislava-Lamač. Dokument sa týka projektu modernizácie lamačského cintorína. Zámerom je nielen zvýšenie nedostatočných kapacít cintorína, ale aj sanácia oporného múru v blízkosti komunikácie, taktiež odvoz a likvidáciu odpadu z pietneho miesta a problematické dopravné napojenie z Hodonínskej ulice.

Šramko sa stal novým riaditeľom organizácie, spravujúcej mestské cintoríny v Bratislave, v rámci jesenných výberových konaní na šéfov a ďalších členov mestských firiem. Bratislavskí poslanci mu 24. októbra schválili mandát na jeden rok, predĺženie je podmienené splnením krátkodobých cieľov.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol