Na veľtrhu Gaudeamus v Nitre sa predstaví 287 vzdelávacích inštitúcií
Veľtrh sa bude 5. a 6. novembra na výstavisku Agrokomplex.

31.10.2019 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Poskytnúť študentom stredných škôl komplexné informácie, poradenstvo a podporu pri voľbe pomaturitného štúdia je cieľom siedmeho ročníka Európskeho veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Nitra 2019. Veľtrh sa uskutoční 5. a 6. novembra na nitrianskom výstavisku Agrokomplex. TASR o tom informovali organizátori podujatia.

Návštevníkom sa predstaví 287 univerzít, vysokých škôl, fakúlt a iných vzdelávacích inštitúcií. Študenti si budú môcť vybrať z vyše 5000 študijných programov, informoval za organizátorov Pavel Mikula zo spoločnosti MP-Soft.

Na veľtrhu Gaudeamus budú okrem slovenských vzdelávacích inštitúcií zastúpené aj univerzity a vysoké školy zo zahraničia, predovšetkým z Českej republiky, Veľkej Británie, Dánska, Holandska, Kanady, Fínska a Nemecka.

„Návštevu podujatia odporúčame najmä študentom tretích a štvrtých ročníkov stredných škôl všetkých zameraní aj ich pedagógom a výchovným poradcom. Návšteva študentov tretích ročníkov môže priamo ovplyvniť napríklad voľbu maturitných predmetov a ďalšie štúdium po maturite,“ skonštatoval Mikula.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol