Dobrovoľní hasiči a darcovia krvi v Mútnom nebudú platiť za smeti
Je to poďakovanie od obce za ich nezištnú pomoc a službu.

22.10.2019 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Dobrovoľní hasiči, ich blízka rodina a držitelia zlatej Janského plakety v oravskej obci Mútne nebudú musieť od 1. januára budúceho roka platiť poplatok za komunálny odpad. Podľa tamojšieho starostu Mariána Murína je to poďakovanie zo strany obce za ich nezištnú pomoc a službu.

"Vzhľadom na to, že v obci sú viacdetné rodiny, môže to byť pre ne celkom slušná pomoc. Ony nám slúžia bezplatne, a to nielen pri hasení požiarov alebo záchrane ľudského života. Odpustenie poplatku je za to len malá odmena. Jednohlasne to schválili obecní poslanci," načrtol starosta.

Dobrovoľný hasičský zbor v Mútnom má aktuálne 85 členov. Tí sa okrem zásahov starajú aj o techniku, veľa času venujú údržbe. Podľa Murína sú pri každej akcii v obci. „Šetríme na každom jednom výdavku v obci, aby sme sa mohli aj takýmto spôsobom starať o ľudí. Už niekoľko rokov máme napríklad schválený príspevok pri narodení dieťaťa, pre dôchodcov je to vianočný príspevok aj iné benefity, darujeme im drevo a tiež sme zrušili daň za psa,“ vymenoval Murín.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol