Počas troch dní, od stredy do piatku, sa na Hlavnej ulici v Prešove koná tretí ročník jesenných Farmárskych trhov. V takmer štyridsiatich stánkoch čaká na návštevníkov exkluzivita. Pre TASR to uviedla organizátorka podujatia Lýdia Kopčáková.
Ako povedala, nápad organizovať farmárske trhy prišiel spontánne. "Ľudia si žiadajú výrobky priamo od výrobcov a pestovateľov. Aj osveta v oblasti zdravej výživy je veľmi aktuálna," uviedla. Podľa jej ďalších slov vítajú návštevníci Farmárskych trhov aj priamu komunikáciu s predajcami. "Je to pekné spojenie nakupujúcich s pestovateľom, kedy popíšu, ako sa plodina pestuje, či ako sa pripravuje daný výrobok. Mnohokrát aj poradia," doplnila.
Návštevníci rady dostanú i v piatok popoludní počas ukážok jesennej výsadby a rozmnožovania okrasných drevín v podaní členov Slovenského zväzu záhradkárov a poslucháčov Univerzity tretieho veku v Prešove.
Na treťom ročníku prešovských Farmárskych trhov sa dajú zakúpiť napríklad tekvicové jadierka, tekvicový olej, mak, maková múka, výrobky z hlivy ustricovej, bryndza alebo dlho zrejúce syry.
V rámci piatkového programu svoje zručnosti a talent predstaví okrem záhradkárov aj niekoľko miestnych kultúrnych a športových záujmových zoskupení.