Na námestí v Prešove otvoria Farmárske trhy
V piatok svoje zručnosti predstaví aj záujmových zoskupení.

10.10.2019 | Prešovský kraj | Autor: J.Ďurašková

Počas troch dní, od stredy do piatku, sa na Hlavnej ulici v Prešove koná tretí ročník jesenných Farmárskych trhov. V takmer štyridsiatich stánkoch čaká na návštevníkov exkluzivita. Pre TASR to uviedla organizátorka podujatia Lýdia Kopčáková.

Ako povedala, nápad organizovať farmárske trhy prišiel spontánne. "Ľudia si žiadajú výrobky priamo od výrobcov a pestovateľov. Aj osveta v oblasti zdravej výživy je veľmi aktuálna," uviedla. Podľa jej ďalších slov vítajú návštevníci Farmárskych trhov aj priamu komunikáciu s predajcami. "Je to pekné spojenie nakupujúcich s pestovateľom, kedy popíšu, ako sa plodina pestuje, či ako sa pripravuje daný výrobok. Mnohokrát aj poradia," doplnila.  

Návštevníci rady dostanú i v piatok popoludní počas ukážok jesennej výsadby a rozmnožovania okrasných drevín v podaní členov Slovenského zväzu záhradkárov a poslucháčov Univerzity tretieho veku v Prešove.

Na treťom ročníku prešovských Farmárskych trhov sa dajú zakúpiť napríklad tekvicové jadierka, tekvicový olej, mak, maková múka, výrobky z hlivy ustricovej, bryndza alebo dlho zrejúce syry.

V rámci piatkového programu svoje zručnosti a talent predstaví okrem záhradkárov aj niekoľko miestnych kultúrnych a športových záujmových zoskupení.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice