Cestovateľské rozprávanie v Liptovskom Mikuláši priblíži Keňu a Ugandu
O zážitkoch z dobrodružnej cesty porozpráva Stanislav Kaľavský.

10.10.2019 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Keňu a Ugandu priblíži ďalšie cestovateľské rozprávanie v priestoroch Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. O zážitkoch a skúsenostiach z dobrodružnej cesty porozpráva Stanislav Kaľavský vo štvrtok 17. októbra. Informovala o tom riaditeľka múzea Dana Šubová.

„Uganda a Keňa mi išli oproti už roky. Dlho som mal priveľký rešpekt pred rovníkovou Afrikou. Počúval som rôzne názory ľudí na túto zaujímavú časť sveta a snažil som sa utvoriť si svoj názor na ňu už dopredu. Ako vždy som sa na cestu pripravoval zodpovedne a s pokorou. A naozaj sa to oplatilo,“ načrtol Kaľavský.

Počas cesty sa Kaľavský dostal do najvyššieho pohoria Afriky, zatancoval si s Pygmejmi kúsok od hraníc Konga a jedol ugali s kapustou s Masajmi v ich chatrčiach. „Splnil som si svoj detský sen, že možno raz uvidím obrovské stáda zvierat na africkej savane. Nikde inde som nemal intenzívnejší pocit, že vnímam svet bez ohľadu na čas. Zvieratá sa nikde neponáhľajú, šialený beh o život v savane trvá iba chvíľku. A hlavne som si uvedomil, aké mám šťastie vidieť kúsok sveta, ktorý zostal rovnaký ako pred miliónmi rokov,“ doplnil cestovateľ.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava