Zvolenská tepláreň investuje do ekologizácie
Nebude spaľovať uhlie.

09.10.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Spoločnosť Zvolenská teplárenská, ktorá vo Zvolene spravuje tepláreň s dodávkou tepla a teplej vody pre väčšiu časť mesta, investuje do zmeny činnosti za účelom ekologizácie súčasného zdroja. Spoločnosť, ktorá dnes spaľuje hnedé uhlie, drevnú štiepku a stabilizačné palivo - zemný plyn, bude v budúcnosti spaľovať len drevnú štiepku a zemný plyn.

"Zmenou činnosti dôjde k zvýšeniu účinnosti a efektívnosti výroby tepla," píše sa v zámere, ktorý spoločnosť zverejnila na stránke enviroportal.sk. "Zmenou navrhovanej činnosti dôjde aj k čiastočnej asanácii niektorých objektov a technológií, pretože po demontáži technologického zariadenia stratia pôvodný účel," uvádza sa v zámere.

Očakáva sa, že zmena energetických zdrojov z uhlia na štiepku a plyn zlepší emisie v ovzduší. "Navrhované riešenie odvodu spalín zo spaľovania štiepky a zemného plynu v maximálnej možnej miere zabraňuje neorganizovaným únikom znečisťujúcich látok do ovzdušia."

Ako sa ďalej píše v správe, zmenou navrhovanej činnosti dôjde aj k optimalizácii počtu zamestnancov, a to podľa potrieb obslužnosti novej technológie.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice