Na kapustnom v Žiline dni ponúkali tradičné jedlá
Návštevníkom ich ponúkali členky spolku Živena.

06.10.2019 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Tradičné jedlá zo sladkej i kyslej kapusty ponúkali v piatok návštevníkom kapustného dňa na Mariánskom námestí v Žiline členky miestneho odboru Živeny v Žiline.

Podľa predsedníčky žilinskej Živeny Martiny Pazderníkovej ponúkali na podujatí, ktoré bolo súčasťou Primátorského dňa, jedlá známe aj v okolí Žiliny. "Kapustné pečivo so sladkou kapustou na karameli. Potom kyslé alebo slané pečivo - klasické kapustniaky s oškvarkami a slaninkou. Kapustné šaláty, krúpnu babu, koložvársku kapustu a zemiakové placky, na ktoré sa dáva kyslá kapusta. Ďalej fliačky so sladkou kapustou, jelítkovú kašu s kapustou, segedínsky guláš, halušky s kapustou a dva druhy kapustnice," povedala Pazderníková.

"V okolí Žiliny sa oddávna pestovala kapusta, takže všetky tieto jedlá sú tradičné. Účasť je každý rok lepšia, ľudia si už na podujatie zvykli. Pýtajú sa nás, kedy bude Kapustný deň, a vždy si prídu niečo kúpiť," dodala predsedníčka žilinskej Živeny.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

25.januára - Deň otvorených dverí

Filozofickej fakulty UK Bratislava

26.januára - Ľadová Morava

Plávanie Slovenských ľadových medveďov v rieke Morava

26.januára - Cestou necestou

Cestovateľský festival v popradskom kune Tatran