Hrad Beckov ovládnu v sobotu lukostrelci
V súťaži  zabojujú o pohár vojvodu Ctibora.

27.09.2019 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Na hrade Beckov sa predstavia v sobotu (28. 9.) lukostrelci. Skupina tradičnej lukostreľby Vres pripravila pre verejnosť 15. ročník turnaja v tradičnej lukostreľbe o pohár vojvodu Ctibora.

Ako informoval riaditeľ Záujmového združenia právnických osôb hradu Beckov Peter Pastier, registrácia lukostrelcov sa začne na hrade o 8.00 h, samotný turnaj odštartuje o 10.00 h. Súťažiť sa bude v kategóriách muži, ženy, juniori (od 12 do 17 rokov) a mini (do 11 rokov).

„Pre návštevníkov bude v sobotu hrad otvorený od 9.00 do 18.00 hod. Časť priestorov hradu bude z technických dôvodov z prehliadkového okruhu vylúčená. Návštevníci v tento deň nebudú môcť navštíviť hradnú studňu. Na strednom hrade budú dve vymedzené strelecké zóny. Poprosíme návštevníkov, aby rešpektovali upozornenia na zvýšenú opatrnosť v týchto priestoroch,“ zdôraznil Pastier.

Ako dodal, vítaní sú strelci každého veku z lukov každého druhu bez použitia zameriavača, vypúšťača a stabilizátora. Pripravená bude trať so zaujímavými disciplínami, turnaj vyvrcholí záverečnou streľbou z veže o pohár vojvodu Ctibora. Historický kostým nie je povinný, no lukostrelec s najlepším kostýmom získa špeciálnu cenu.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice