V Bánovciach nad Bebravou plánujú vybudovať karanténnu stanicu
Samospráva vytipovala viacero lokalít.

23.09.2019 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje vybudovať na území mesta karanténnu stanicu. Reaguje tak na legislatívne požiadavky. Vytipovala viacero miest, kde by mohla stanica stáť, pri všetkých sa však stretla s výhradami obyvateľov.

"Karanténnu stanicu musí mesto vybudovať zo zákona. Na začiatku tohto roka sme dostali pomerne vysokú pokutu za to, že sme v predchádzajúcich rokoch, ešte za predchádzajúceho vedenia, karanténnu stanicu nevybudovali. Rozhodli sme sa preto priložiť ruku k dielu, vytipovali sme lokality, vypracovali projekt a do zimy by sme chceli karanténnu stanicu prevádzkovať," uviedla pre TASR primátorka Rudolfa Novotná.

Samospráva sa podľa nej stretla pri každej lokalite, ktorú vytipovala, s pripomienkami obyvateľov, nechcú totiž, aby karanténna stanica bola blízko ich obydlí.

"Preto sme sa rozhodli, že ju vybudujeme za mestom, za priemyselným parkom. Ale, stretli sme sa aj tu s nevôľou občanov, ktorí tam majú záhradky," podotkla s tým, že nech by mesto karanténnu stanicu umiestnilo do ktorejkoľvek lokality, vždy bude problém, pretože tam niekto býva alebo tam má obydlia pre voľnočasové aktivity. "Ľudia neprijímajú takéto rozhodnutia, chcú, aby karanténna stanica bola, ale nie pri nich," dodala.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol