V Historickej radnici sa Košičania môžu stretnúť s vedením mesta
Prvé prijatia sa začali tento týždeň.

06.09.2019 | Košický kraj | Autor: M.Holubčík

Priestory na prvom poschodí budovy košickej Historickej radnice, ktoré doteraz slúžili výlučne na slávnostné prijatia významných hostí, sú prístupné aj verejnosti. Každý štvrtok sa tam občania môžu stretnúť a diskutovať s vedením mesta. Informoval o tom košický magistrát.

Kancelária primátora v týchto priestoroch bude otvorená každý štvrtok od 14.00 do 17.00 h. Prijímať podnety občanov budú primátor mesta Jaroslav Polaček a jeho námestníci Marcel Gibóda a Lucia Gurbaľová.

"Splnili sme ďalší zo sľubov a opäť sme sa priblížili bližšie ku Košičanom. V priestoroch radnice na Hlavnej 59 sa už nebudeme stretávať len so zahraničnými delegáciami, ale chceme najmä diskutovať s Košičanmi o ich bežných radostiach a starostiach. Naša nová kancelária primátora bude otvorená pre každého, kto sa s vedením mesta chce stretnúť," uviedol Polaček.

Pre prijatie v radnici je potrebné vopred sa nahlásiť na sekretariáte primátora na čísle 055/6419112, e-mailom na sekretariatprimatora@kosice.sk, cez webstránku kosice.sk alebo osobne, pričom je potrebné uviesť, koho konkrétne z vedenia mesta chce záujemca navštíviť.

"Všetci záujemcovia budú zaradení do zoznamu podľa poradia. O termíne stretnutia s vedením mesta budú včas informovaní. Všetkým návštevníkom, ktorí budú chcieť využiť bezbariérový prístup, odporúčame, aby oň pri rezervácii termínu požiadali. Z prízemia je možné sa na prvé poschodie dostať výťahom," oznámil magistrát.

Prvé prijatia sa začali tento týždeň vo štvrtok (5. 9.) popoludní, medzi hosťami bol aj bývalý primátor a prezident SR Rudolf Schuster. S myšlienkou zrekonštruovať budovu Historickej radnice pre potreby košického magistrátu prišiel v druhej polovici 90. rokov minulého storočia práve on.

Miestnosť, v ktorej sa dnes nachádza kancelária primátora, bola v minulosti sídlom mešťanostu. Na účely stretnutí s občanmi v nej realizovali menšie úpravy. "Vraciame sa k tradícii fungovania radničného domu na Hlavnej, pretože si myslím, že Košičania si zaslúžia poznať a vidieť históriu svojho mesta. Každý, kto sem na prijatie príde, si bude môcť pozrieť aj ostatné miestnosti tejto časti budovy – Biely salónik, Malachitovú miestnosť aj Veľkú zasadaciu miestnosť," doplnil primátor.

Návštevníci tam môžu vidieť obrazy košických výtvarníkov Štefana Roskoványiho, Júliusa Jakobyho a Jozefa Fabiniho, či sochy Vojtecha Löfflera.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol