V Baďane otvoria Podsitnianske dni hojnosti
Počas festivalu priblížia rôzne podoby dreva a jeho spracovania. 

04.09.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Vodnáková

Drevo v rôznych podobách je témou tohtoročných Podsitnianskych dní hojnosti, ktoré sa budú v sobotu (7. 9.) konať v obci Baďan (okres Banská Štiavnica). Ide už o 19. ročník folklórneho ľudového festivalu.

Jeho organizátori chcú návštevníkom priblížiť využitie dreva, ale aj rôzne techniky jeho spracovania, od tradičného ručného opracovania až po moderné opracovanie pomocou motorových píl. "Návštevníci budú môcť vidieť napríklad kresanie hrady, výrobu sudov, drevených miniatúr a plastík," priblížila starostka Ľubica Kuková.

Ako ďalej uviedla, zaujímavosťou bude workshop o tvorbe klasických hlinených omietok. Ten sa uskutoční v budove zvanej Bujačka, z ktorej chce obec spraviť malé múzeum, a ktorú vďaka pomoci z programu Obnova dediny opraví.

Súčasťou festivalového programu budú aj folklórne vystúpenia, aktivity pre deti, prezentácia a predaj výrobkov tradičných remeselníkov a domáce špeciality. Návštevníci sa môžu podľa Kukovej tešiť i na špeciálnu vstupenku, ktorá je už na festivale tradične aj malým darčekom pre návštevníka. Tento rok to budú drevené náramky.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol