Počas Salamandrových slávností ocenia dve miestne stredné školy 
Banskoštiavnický festival sa koná 5. až 7. septembra. 

04.09.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Vodnáková

Výročnú cenu mesta za výnimočné zásluhy v oblasti rozvoja stredného školstva aj za uchovávanie a prezentovanie lesníckych tradícií udelia Strednej odbornej škole lesníckej v Banskej Štiavnici počas tohtoročných Salamandrových slávností.

Okrem nej si počas slávnostného zasadnutia mestského zastupiteľstva v Kostole sv. Kataríny ocenenie prevezme aj Gymnázium Andreja Kmeťa, ktoré samospráva oceňuje za rozvoj stredného školstva a šírenie dobrého mena mesta na Slovensku i v zahraničí. Rovnaké ocenenia si prevezmú aj Miron Breznoščák a Michal Špunta.

Cenu primátora mesta Banská Štiavnica tento rok odovzdajú Marcele Mačajovej, Márii Petrovej, Patrikovi Jánymu a Ľubomírovi Drbohlavovi. Čestné občianstvo ani cenu za záchranu kultúrneho dedičstva a rozvoj mesta tento rok na slávnostiach neudelia.

Odovzdávanie mestských ocenení je už tradične súčasťou slávnostného zasadnutia mestského zastupiteľstva v Kostole svätej Kataríny počas konania sa mestských slávností s názvom Salamandrové dni. Tie sa budú tento rok konať v dňoch 5. až 7. septembra. 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol