Slovenskému Grobu bude počas soboty kraľovať husacina 
Festival tradičného pečenia husaciny.

31.08.2019 | Bratislavský kraj | Autor: J.Gruchaľák

Slovenskému Grobu (okres Pezinok) bude v sobotu kraľovať husacina. Svoje pomyslené brány totiž štvrtýkrát otvorí Kráľovstvo husaciny, a to pri príležitosti 19. ročníka Dňa otvorených dverí Cechu husacinárov. TASR o tom informovali z Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Husacina je pre túto časť regiónu typická a vyhľadávaná. Okrem nej budú v sobotu rozvoniavať aj kapusta a lokše. Návštevníci si budú môcť pochutnať aj na vínach od regionálnych vinárov. Okrem toho sa podľa organizátorov podujatia stanú zároveň svedkami ocenenia práce cechárskych majstrov pri príprave tradičného pečenia husaciny, "kde im počas historického sprievodu v dobových kostýmoch bude kráľovským poslom preukázaná úcta k tomuto remeslu". Najmenší návštevníci sa môžu tešiť na detské divadelné predstavenie, atmosféru podujatia doplní hudobný program či večerná ohňová šou.

Organizátormi podujatia sú BSK, Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism, obec Slovenský Grob a Cech husacinárov v Slovenskom Grobe.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice