V Tekovskej Breznici dokončujú tretí bytový dom
Samospráva rozšíri aj materskú školu.

21.08.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Vodnáková

V obci Tekovská Breznica (okres Žarnovica) aktuálne dokončujú tretí bytový dom. Záujem o nové byty je podľa starostu Jozefa Dolinaja oveľa vyšší, ako je ich samotný počet.

 "Aktuálne dokončujeme občiansku vybavenosť. Predpokladaný termín kolaudácie bytov je v polovici októbra," uviedol Dolinaj. Už teraz však podľa jeho slov evidujú 46 žiadostí, pričom v bytovom dome je celkom 16 bytov. Štyri jednoizbové a zvyšných 12 trojizbových.

Aj keď záujem obyvateľov o nájomné bývanie samosprávu teší, nad stavbou ďalšieho bytového domu toho času neuvažuje. Jednak pre finančnú náročnosť takéhoto projektu, ale aj chýbajúci vhodný pozemok. Nový bytový dom je už v poradí tretí, ktorý v dedine za posledné roky postavili. V minulých rokoch postavili v Tekovskej Breznici jeden s 11 a druhý so 16 bytmi.

Samospráva sa počas prázdnin pustila aj do rekonštrukcie materskej školy, ktorá sídli spolu so základnou školou v jednej budove. Podľa Dolinaja budujú novú triedu pre deti do troch rokov. Rozšírenie kapacít materskej školy financuje obec z vlastného rozpočtu. Starosta uviedol, že ju to vyjde na 122.000 eur.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol