Lietajúce taniere po roku opäť obsadia atletický areál v Trnave
Festival Trnava Frisbee Games štartuje v piatok.

21.08.2019 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Festival Trnava Frisbee Games sa bude konať v trnavskom športovom areáli AŠK Slávia od piatka do nedele (23. - 25. 8). Predstavia sa na ňom stovky športovcov z krajín Európy, ktorí predvedú divákom svoje zručnosti v štyroch disciplínach s lietajúcim tanierom.

Hlavný program bude prebiehať v nedeľu. V semifinále Európskej ligy Ultimate Frisbee sa predstaví 20 najlepších klubov z Českej republiky, Poľska, Maďarska a Rakúska, ktoré budú bojovať o miesta vo finále. Záverečné zápasy si budú môcť diváci pozrieť od 12.00 h.

Historicky prvý slovenský šampionát v dogfrisbee sa bude konať v sobotu a nedeľu. Preteky sú zároveň aj kvalifikáciou na majstrovstvá sveta, ktoré sa každoročne konajú v USA. Majstrovstiev sa zúčastnia tímy aj z Čiech, Poľska, Rakúska, Švajčiarska, Maďarska, Slovinska a Izraela. Dogfrisbee patrí do odvetvia kynologického športu, pes musí v rôznych disciplínach úspešne chytať lietajúce taniere. 

Disciplína freestyle frisbee spočíva v realizácii najrôznejších technických i akrobatických trikov s lietajúcim diskom, v sobotu večer bude súťaž jednotlivcov. Vlani sa v tejto disciplíne v Trnave uskutočnili majstrovstvá sveta. V Parku Janka Kráľa sa na 15-jamkovom ihrisku bude konať súťaž discgolfistov, ktorí namiesto palíc a loptičiek používajú špeciálne lietajúce taniere a miesto jamiek oceľové koše s reťazami. "Okrem netradičného diváckeho zážitku pri sledovaní elity tohto športu bude možnosť aktívne sa zapojiť a vyskúšať si všetky frisbee disciplíny vo vyhradenej workshop zóne v sobotu ( 24. 8.) od 16.00 h," informovala za organizátorov Natália Košlabová. 

Ako dodala, návštevníci budú mať počas podujatia možnosť presvedčiť sa, že frisbee je hra i uznávaný šport s množstvom disciplín. História lietajúceho disku siaha až do začiatku 20. storočia, najväčšiu popularitu tento šport zaznamenal v 70. a 80. rokoch v USA. V súčasnosti sa mu profesionálne venujú tisíce hráčov po celom svete. Vstup na podujatie je zdarma.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice