Dni mesta Trebišov sa začínajú v pondelok sprievodnými podujatiami
Cez víkend sprístupnia aj Mauzóleum grófa Júliusa Andrássyho.

19.08.2019 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Dni mesta Trebišov tento týždeň otvárajú sprievodné podujatia, ktorá sa budú konať v jednotlivých častiach mesta. Medzi ne patria napríklad aj letné kino v amfiteátri, preteky v inline korčuľovaní pre deti, ukážky činnosti mestskej polície, Trebišov street party či výstava ovocia, zeleniny a kvetov a iné. Vyvrcholenie najväčšieho letného podujatia v meste sa uskutoční počas víkendu 24. a 25. augusta.

"Pre občanov Trebišova, ako i hostí z okolia bude pripravený bohatý program priamo v areáli mestského parku. Návštevníci sa môžu tešiť na mnohé hudobné vystúpenia, folklór, atraktívny program, súťaže pre najmenších, tvorivé dielne, výstavu, historický šerm, dobovú kuchyňu, zábavné atrakcie, vodné bicyklovanie, školu tanca, ale aj na kulinárske umenie súťažiacich vo varení najlepšieho guláša,“ informovala hovorkyňa radnice Martina Mišťaničová s tým, že na svoje si príde každá generácia.

Hlavný pódiový program sa začne v sobotu pár minút pred 13.00 h slávnostným otvorením v amfiteátri, pokračovať bude predstavením pre deti, speváckou i tanečnou skupinou a vystúpia aj Nocadeň či Majk Spirit. Vyvrcholením letného večera bude od 21.00 h spevák Richard Müller. „Pomedzi vystúpenia hudobných interpretov mesto Trebišov ocení žiakov, mladých reprezentantov mesta, v individuálnych a kolektívnych súťažiach,“ dodala Mištaničová.

Nedeľný program bude venovaný folklórnemu festivalu, počas ktorého sa od 12.00 h predstavia ľudové kolektívy aj Ander z Košíc a skupina Traja z raja. Dni mesta Trebišov vyvrcholia vystúpením skupiny Kollárovci.

Mesto cez víkend sprístupní aj Mauzóleum grófa Júliusa Andrássyho, po rybníku pri mauzóleu budú môcť návštevníci člnkovať a bicyklovať sa.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol