Expozíciu v Kammerhofe v Banskej Štiavnici začali inovovať 
Do prehliadok interiérov a exteriérov chcú zakomponovať QR kódy.

07.08.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Vodnáková

Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici začalo v Kammerhofe s inováciou svojej expozície Baníctvo na Slovensku. Z toho dôvodu je aktuálne časť expozície pre verejnosť neprístupná.

Ako informuje múzeum na svojej internetovej stránke, práce zamerané na inováciu expozície potrvajú do konca decembra. "Z tohto dôvodu bude expozícia prístupná pre návštevníkov v redukovanej podobe," informuje múzeum s tým, že upravené sú aj ceny vstupného. 

O zámere modernizovať uvedenú expozíciu pred časom informoval riaditeľ múzea Jozef Labuda. Podľa jeho slov si táto viac ako 20-ročná expozícia už inováciu vyžadovala. Múzejníci chcú, aby bola modernejšia a viac sa priblížila aj mladej generácii, ktorá vo veľkej miere využíva informačné technológie. Do prehliadok interiérov a exteriérov chcú preto zakomponovať QR kódy, prostredníctvom ktorých si návštevníci nájdu viac informácií. 

"Máme tam zastarané vitríny, množstvo zbierok, čo tiež už nie je trendom. Skôr treba poukázať na jednotlivé predmety sólo, správne ich osvetliť a prezentovať," načrtol zmeny v expozícii Labuda s tým, že zmení sa aj trasa prehliadky. Rekonštrukcie sa dočkajú aj sociálne zariadenia či horný dvor objektu. Projekt modernizácie by mal trvať dva roky, tento rok chcú inovovať deväť miestností.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice