Utorky v múzeu Andyho Warhola patria ateliérom 
Múzeum pokračuje v prednáškacch o živote a diele kráľa pop-artu.

06.08.2019 | Prešovský kraj | Autor: J.Ďurašková

Zábavno-vzdelávacie ateliéry pripravilo na každý augustový utorok pre svojich návštevníkov Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach (MMUAW). Verejnosť sa prostredníctvom nich môže dozvedieť viac o menej známej tvorbe kráľa pop-artu. TASR o tom informovala muzeoedukologička inštitúcie Carmen Cilipová.

„Workshopy poskytujú priestor na zoznámenie sa s ilustráciami Andyho Warhola z obdobia 50. rokov 20. storočia, obrysovou kresbou portrétov, návrhmi topánok, obrázkami s motívmi flóry a fauny, tapetami a pečiatkami, ktoré využíval na dekorovanie svojich obrázkov. Ich účastníci sa môžu dozvedieť o umelcovej predpop-artovej ére, o technikách, ktoré používal a témach, ktorým sa venoval. Snažíme sa ich podnietiť k vnímaniu lineárnej, farebnej či priestorovej kompozícií diel,“ uviedla Cilipová.

Podľa jej slov si návštevníci tvorivých dielní môžu vyskúšať maľovanie, kreslenie či odtláčanie pečiatkami vyrobenými podľa motívov, ktoré umelec používal vo svojej tvorbe. Workshopy sú určené pre všetky vekové kategórie. „Pripravené sú maľovanky s motívmi typickými pre Warhola, ktoré dokáže vymaľovať každý. Ale návštevník má možnosť vyskúšať aj iné výtvarné techniky,“ doplnila s tým, že vlastnoručne vyrobené obrázky si návštevníci môžu vziať domov.

MMUAW tiež počas augusta pokračuje v sérii prednášok o živote a diele kráľa pop-artu. Konajú sa vo štvrtky, okrem posledného augustového týždňa, keď je prednáška na programe v utorok (27. 8.).
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol