Občania vyberajú projekty, ktoré Topoľčany zrealizujú zo svojho rozpočtu 
Projekty sú rozdelené do štyroch kategórií.

05.08.2019 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Obyvatelia Topoľčian môžu do konca septembra rozhodovať o tom, realizáciu ktorých projektov podporí mesto Topoľčany zo svojho rozpočtu. Na sociálnych sieťach sa však začali objavovať informácie o podvádzaní v hlasovaní, na ktoré reagovalo aj vedenie mesta.

„Participatívny rozpočet mal spájať komunity, nie vytvárať priestor na podvody. Nič nie je dopredu rozhodnuté, rozhodnúť majú hlasy, ale nie tie získané podvodným spôsobom. Ak zistíme podvodné získavanie hlasov, zrušíme hlasovanie,“ upozornilo vedenie mesta. 

Občania môžu od začiatku júla z jednej IP adresy hlasovať jedenkrát denne. Projekty sú rozdelené do štyroch kategórií, hlasujúci môžu dať svoj hlas jednému ľubovoľnému projektu v každej z kategórií. Po štyri projekty sú v kategóriách Doprava, komunikácia a občianska vybavenosť, Sociálne služby a Kultúra, spomedzi piatich projektov si môžu vybrať v kategórii Obnova objektov a budov. Každý projekt je stručne charakterizovaný s uvedením predkladateľa a požadovanou sumou. Víťazným projektom sa stáva ten, ktorý získa najviac hlasov vo svojej kategórii.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol