Liptovský Hrádok získal 117.000 eur pre základné školy 
Peniazi pôjdu na zlepšenie vyučovania.

30.07.2019 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Skvalitnenie materiálno-technickej základne čaká dve základné školy (ZŠ) v Liptovskom Hrádku. Financie na vylepšenia vo výške 117.000 eur získalo mesto z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Samospráva o tom informovala na oficiálnej webovej stránke.

Pre ZŠ s materskou školou (MŠ) na Ulici J. D. Matejovie získalo mesto bezmála 70.000 eur. Podľa vedúcej odboru organizačného, školstva a sociálnych vecí na Mestskom úrade v Liptovskom Hrádku Martiny Harichovej tu dobudujú učebňu techniky a učebňu informačno–komunikačných technológií. V škole vznikne aj chemické laboratórium.

Viac ako 47.000 eur dostala samospráva pre ZŠ s MŠ Hradná, kde dobudujú knižnicu a učebňu informačno–komunikačných technológií. „V prvom kole naše žiadosti o nenávratný finančný príspevok neboli úspešné. Potešilo ma, keď som v pošte našiel rozhodnutie o zmene rozhodnutia o neschválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok.  Tieto peniaze našim dvom školám veľmi pomôžu,“ povedal liptovskohrádocký primátor Branislav Tréger s tým, že v školách opäť dôjde k maximálnemu skvalitneniu materiálno-technickej základne.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava