Deti zo Slovenska získali v Moskve zatiaľ dve striebra a bronz
Sledujeme dianie na The World Children's Winners Games 2019.

06.07.2019 | Bratislavský kraj | Autor: Ján Lašák

FOTOGRAFIE: Priebeh svetových hier fotoobjektívom Veroniky Mihálikovej.

Slovenská výprava na Svetových detských hrách víťazov v Moskve  (The World Children's Winners Games 2019) získala počas prvých dvoch súťažných dní tri medaily.  K dvom strieborným v atletike a v stolnom tenise pribudla bronzová v streľbe.

             

Na svetovom podujatí súťažia deti od 7 do 16 rokov, ktoré absolvovali náročnú liečbu onkologických ochorení.  Koná sa v Moskve po desiaty raz. Deti z celého sveta na športoviskách CSKA Moskva zápolia vo viacerých športoch. Slovenskú výpravu zorganizovalo za pomoci svojich partnerov Občianske združenie Športom k radosti (OZ ŠKR) z Prešova.

Vlani sme ani netušili,  či sa nám vôbec niekedy podarí dostať na takéto prestížne podujatie. Dnes sme tu v metropole Ruska a naše deti súťažia so svojimi rovesníkmi. Mohli by sme síce povedať, že už účasť v jednotlivých disciplínach je pre tieto deti obrovským úspechom, ale tie by asi nesúhlasili.  To, že sú bojovníci už dokázali mnohokrát, teraz sa tešia, že sú tu, reprezentujú svoju krajinu a chcú víťaziť,“ konštatovala predsedníčka OZ ŠKR Monika Brillová.

 

 

 

 

 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol