Mestské múzeum v zlatých Moravciach predstaví magickú krásu symbolov 
Vystavených bude 37 výtvarných diel maľovaných akrylom.

19.06.2019 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Tvorbu amatérskej výtvarníčky Alice Remišovej predstaví výstava Magická krása symbolov v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach. Vystavených bude 37 výtvarných diel maľovaných akrylom, ktoré vznikali počas troch rokov. „Zaujímavé sú v súčasnosti veľmi obľúbené mandaly, symbol Óm, jin a jang či keltské povrázky,“ uviedla Ľubica Packová-Zahradárová z Ponitrianskeho múzea, ktorého súčasťou je Mestské múzeum v Zlatých Moravciach. Výstava sa začne 1. júla a potrvá do 28. augusta. 

Symboly sprevádzajú ľudstvo od nepamäti. Priťahujú pozornosť nielen vyžarujúcou magickou silou, ale i krásou, farebnosťou a rôznorodosťou tvarov. Mnohým z nich sa v súčasnosti pripisujú liečivé účinky priaznivo pôsobiace na organizmus. Výtvarníčku Alicu Remišovú upútali, keď sa jej dostala do rúk Encyklopédia východnej mytológie.

„Už vtedy vedela, že bude len otázkou času, kedy sa pustí do ich maľovania. Vo svojej tvorbe sa inšpiruje nielen obrázkami z kníh a internetu, ale vytvára si aj vlastné podľa svojej predstavy,“ skonštatovala Packová-Zahradárová.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol