Festival Rotenstein je tento rok špeciálne zameraný na deti 
Zámok v Holíči privíta vyše 250 účinkujúcich.

23.05.2019 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Viac ako 250 účinkujúcich zo Slovenska, Čiech, Rakúska a Poľska sa v sobotu (25. 5.) stretne na stredovekom festivale Rotenstein, ktorý sa tento rok koná na vodnom zámku Holíč. TASR o tom informoval za organizátorov Alexander Prostinák.

Rytierske turnaje na koňoch, sokoliarske vystúpenia a súboje nebudú chýbať v dobovom programe. "Návštevníkom festival ponúkne šermiarske zápolenia, veľkú bitku, ale aj dramatické historky či vtipné vystúpenia. Zabudnúť nemôžeme na tajomného draka, ktorý bude prekvapením," približuje hlavné body festivalu Bystrík Holeček z agentúry, ktorá podujatie organizuje.

Počas celého dňa bude na rozprávkovom nádvorí aj stredoveký program pre deti. Budú si môcť vyskúšať výcvik pre mladých rytierov a pozrieť si divadelné príbehy. "Pri každom z predstavení na Rotensteine myslíme na detského diváka. Tento rok je špeciálne zameraný na deti. Zabavia sa vďaka divadielkam, artistom na chodúľoch a zabávačom. Veríme že ich nadchne aj stredoveký šerm alebo vzrušujúci rytiersky turnaj," doplnil Holeček.

Priestory zámku zaplní aj dobový jarmok plný remeselníkov a stánkarov s ručne robenými výrobkami. "V Krčme u dvoch veteránov sa budú podávať dobové špeciality a nápoje. Zábavu podporia aj hrané krčmové bitky či hudobné, fakírske a kabaretné šou," prezradil organizátor. 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava