Medailu získali všetci účastníci Onco Games 2019
Výťažok  z PomléRun získalo tento rok  prešovské občianske združenie.

10.05.2019 | Trnavský kraj | Autor: Ján Lašák

Športový komplex  x-bionic® sphere v Šamoríne hostil počas troch dní účastníkov 1.ročníka Onco Games 2019, ktoré organizovalo  Občianske združenie Športom k radosti z Prešova v spolupráci s NADÁCIOU X-BIONIC® SPHERE.

Športové podujatie bolo venované predovšetkým deťom, ktoré absolvovali liečbu onkologického ochorenia, priestor však dostali aj ich rodinní príslušníci a priatelia. Hry slávnostne otvoril 7.mája prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel, ktorý prebral nad podujatím záštitu. Záštita neostala len formálna, ale osobne sa zapojil do exibičného futbalového zápasu proti výberu chlapcov

 „Každý účastník hier získal medailu, hoci na tomto podujatí nejde o samotné víťazstvá. Všetky tieto detí svoj životný boj už vyhrali. Netreba si však myslieť, že ide len o zábavu.  Samotné výkony, nasadenie, odhodlanie a chuť zvíťaziť nad súperom boli skutočné, pretože to je pre športovcov prirodzené,“ povedala pre TASR predsedníčka občianskeho združenia Monika Brillová. Dodala, že medzi sebou privítali aj dieťa, ktoré sa aktuálne lieči a jeho rodičov. „Sme presvedčení, že účasť na hrách im priniesla veľa pozitívnej motivácie v boji s chorobou.“

 

              

FOTO: Účastníci Onco Games 2019 v Šamoríne. Foto: Veronika Miháliková, 7.mája 2019.

V športovom areáli deti súťažili v atletike, futbale , lukostreľbe, stolnom tenise i plávaní. Na druhý deň však deti i rodičov čakal populárny PomléRun, ktorý sa v Šamoríne a v okolí teší veľkej obľube. Rodinného štafetového behu sa zúčastnilo skoro 60 tímov,  z toho 12 tímov tvorili účastníci Onco Games.

 „V štafete sme ukázali svoju bojovnosť a získali sme tretie miesto. Okrem toho  organizátori podujatia venovali celé štartovné vo výške 5.110 eur nášmu združeniu. Financie využijeme na usporiadanie športových hier pre deti po onkologickej liečbe,“ konštatovala Brillová.

Pripomenula, že hry boli zároveň sústredením a prípravou pre mladých športovcov, ktorí budú Slovensko reprezentovať na medzinárodných podujatiach.  Už začiatkom júla tohto roka odlieta výprava do Ruska, kde sa zúčastní na The World Children's Winners Games 2019 - Svetové detské hry víťazov 2019  na štadióne CSKA v Moskve a koncom júla na medzinárodné majstrovstvá vo futbale Onko Liga vo Varšave.

 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice