V mestskom parku v Prievidzi pribudli nové zostavy do piknikovej zóny
Návrhy pripravili študenti krajinnej architektúry.

04.05.2019 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

 Pikniková zóna v mestskom parku v Prievidzi sa rozšírila o nové samostatné zostavy. Ich vybudovanie zabezpečila samospráva z prostriedkov nadácie súkromnej spoločnosti.

„Mestský park je mimoriadne obľúbený medzi obyvateľmi a je to jedno z najkrajších miest v našom meste. Už predtým tu bola pikniková zóna a ľudia ju veľmi často využívajú," podotkla primátorka Katarína Macháčková.

Nové sedenie v rámci piknikovej zóny navrhli študenti záhradnej architektúry, samospráva chce o tento typ sedenia zónu ešte do budúcna rozšíriť. "Na prelome mája a júna budeme mať aj diskusiu, ako by mal mestský park vyzerať a práve študenti, aj z krajinnej architektúry, pripravili návrhy, čo by sme ešte v tomto parku mohli urobiť. Chceme však do toho zapojiť aj verejnosť," priblížila primátorka. 

Nové sedenie v piknikovej zóne pribudlo pár dní po tom, čo časť z toho existujúceho zničili vandali. Zostali po nich dve zničené lavičky, z troch piknikových stolov len jeden, vytrhané kamenné sedenie a zničené kamenné ohnisko. Novú piknikovú zónu zabezpečila radnica z financií Nadácie COOP Jednota.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol