Symbolické otvorenie vyhliadkovej veže Hradová láka turistov
Vyhliadková veža bola postavená v roku 1987.

02.05.2019 | Košický kraj | Autor: M.Zdražilová

Symbolické otvorenie prevádzky vyhliadkovej veže umiestnenej na vrchole kopca Hradová na severnom okraji mesta Košice, ktoré sa uskutočnilo v stredu dopoludnia, láka turistov do prírody. Súčasťou programu sú aj ukážky aktivít lesnej pedagogiky.

„Pravidelne každý rok otvárame vežu začiatkom mája. Súvisí to s dňami mesta Košice a je to otvorenie letnej sezóny,“ uviedol pre TASR riaditeľ Mestských lesov Košice František Beli s tým, že počas tohto dňa stále evidujú zvýšený záujem návštevníkov o toto miesto. „Vyhliadková veža ponúka široký výhľad na Košice, Košickú kotlinu, časť Volovských vrchov a pohoria Čierna hora. Po zime je to nová možnosť inak zrelaxovať,“ dodal.

K veži vedie od parkoviska trasa, ktorú je potrebné prejsť peši a trvá približne 20 minút. „Máme tam rôzne tematické náučné chodníky,“ spomenul Beli s tým, že sa v rámci nich môžu záujemcovia dozvedieť viac o lese a zvieratách žijúcich v ňom a podobne. „Tá cesta im zbehne veľmi rýchlo, lebo je vyplnená informáciami,“ dodal.

Vyhliadková veža bola postavená v roku 1987. „Mestské lesy ju prevzali do nájmu v roku 2004,“ spomenul Beli s tým, že po následnej rekonštrukcii bola prvýkrát otvorená v roku 2005. „Výška vyhliadkovej veže je 21,5 metra, má 96 schodov a tri vyhliadkové terasy,“ opísal. Počas letnej sezóny od mája do augusta je otvorená denne okrem pondelkov v čase od 10.00 do 18.00 h a cez víkendy až do 19.00 h.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice