Drevorubači zo Spiša si zmerajú sily na súťaži Gelnické lomidrevo 
Súčasťou podujatia bude aj kultúrny program a atrakcie pre deti.

26.04.2019 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Drevorubači zo Spiša si zmerajú sily na súťaži Gelnické lomidrevo. Na 12. ročníku podujatia sa v sobotu (27. 4.) zúčastní osem piliarov. Návštevníci si tiež budú môcť pozrieť prácu rezbárov s motorovými pílami. TASR o tom informoval vedúci oddelenia kultúry, športu a voľného času Mestského úradu Gelnica Milo Janáč.

„Súťaže sa začnú o 13.00 h. Súťažiaci budú musieť preukázať svoju zručnosť v niekoľkých disciplínach. Pôjde o demontáž a montáž píly, odvetvovanie stromov, rezanie na čas, štiepanie metrovice, spúšťanie stromu na terč a rezanie metrovice,“ uviedol gelnický primátor Dušan Tomaško.

Mesto pripomína, že Gelnický okres je najlesnatejším na Slovensku a práca v lese je v tomto regióne dodnes tradičným spôsobom obživy. „Aj touto formou chceme vzdať hold tejto náročnej profesii a zároveň ju priblížiť aj širokej verejnosti,“ doplnil primátor.  Podujatie sa z technických príčin tentoraz neuskutoční v mestskej časti Mária Huta, ale na gelnickom sídlisku, na trávnatej ploche za Zimným štadiónom Petra Bindasa. Ako Janáč dodal, súčasťou podujatia Gelnické lomidrevo budú aj kultúrny program či atrakcie pre deti.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice