Poslanci v Piešťanoch schválili úver na rekonštrukciu Kolonádového mosta 
Rekonštrukcia by mala stáť asi tri milióny eur.

12.04.2019 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Poslanci piešťanského mestského zastupiteľstva (MsZ) schválili na svojom štvrtkovom (11. 4.) zasadnutí zmenu rozpočtu, vďaka ktorej si bude môcť mesto zobrať úver na rekonštrukciu Kolonádového mosta.

Poslanci schválili v rozpočte úver vo výške 776.000 eur, ďalších 950.000 eur získala samospráva na opravu mosta z Ministerstva kultúry SR. Mesto už na rekonštrukciu uskutočnilo verejné obstarávanie a po jeho kontrole, ktorá sa deje v týchto dňoch, podpíše s víťazom, firmou Swietelsky Slovakia, zmluvu. Celkovo sa na rekonštrukciu plánuje investícia vo výške troch miliónov eur a realizovať ju bude Trnavský samosprávny kraj.

Stavebné práce majú podľa zmluvy trvať 15 mesiacov. Rekonštrukcia sa netýka pilierov mosta. Niektoré z nich sú podmyté a predpokladané náklady na ich opravu sa blížia k sume 500.000 eur. Tieto peniaze musí mesto na Kolonádový most vynaložiť v budúcnosti. Radnica chce teraz nechať aktualizovať posudok o ich stave.

"Predpokladáme, že ľavá časť bude mať charakter informačného centra. Časť, ktorá je bližšia ku kúpeľom, by mala byť otvorená kreatívnym a tvorivým ľuďom. V Piešťanoch máme v tomto smere obrovský potenciál," uviedla prednostka Piešťan Denisa Bartošová.

Pôvodný návrh architekta Kolonádového mosta Emila Belluša počítal s pitným pavilónom za sochou barlolámača. "Aj v minulosti bol problém s tým, ako do tohto pitného pavilónu priniesť vodu. Blízko je vrt, ale pokiaľ viem, nemá čerpaciu skúšku a je nepoužiteľný na tento účel. V predchádzajúcom období autor rátal s dovážaním liečivej vody do nádrže, ale museli by byť dodržané hygienické štandardy," dodala prednostka.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol