Víkendové jarné trhy v Piešťanoch budú charitatívne
 Na pódiu sa predstavia členovia folklórnych skupín.

05.04.2019 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Tradičná aj moderná kuchyňa, remeselné výrobky, workshop pletenia prútia i folklór budú čakať počas nadchádzajúceho víkendu návštevníkov jarných trhov v Piešťanoch. Na Námestí slobody sú pre nich pripravené aj viaceré hudobné vystúpenia. 

V piatok od 16. hodiny bude pozvánkou na podujatie Ľudová hudba Andreja Záhorca. Počas soboty 6. apríla a nedele 7. apríla si záujemcovia budú môcť kúpiť tradičný tovar, viažuci sa k jarnému obdobiu, jedlá pripravené podľa tradičných receptov a výrobky domácich majstrov. Pre najmenších bude pripravená kreatívna tvorivá dielňa a o dobrú náladu sa postará harmonikár.

Na pódiu sa postupne predstavia členovia folklórnych skupín Povoja, Bojniaci, Borovienka a rodina Hlbockých. Slávnosť príchodu jari vyvrcholí vystúpením folklórnych súborov Žito a Krakovanček, ktoré predvedú jarné zvyky, spevy a tance s Morenou. Tú nakoniec podľa tradície zapália a hodia z Kolonádového mosta do rieky Váh a potom privítajú Letečko.

Jarné trhy majú aj charitatívny rozmer. Návštevníci môžu dobrovoľným príspevkom pomôcť šesťročnému Maťkovi Praženkovi. Minulý rok absolvoval rehabilitačnú delfínoterapiu. Plávanie a hra s delfínom pod dozorom odborníkov mu veľmi pomohla a jeho zdravotný stav sa zlepšil. Rád by si ju preto aj vďaka pomoci návštevníkov jarných trhov zopakoval. Jarné trhy organizujú  Agentúra Crea, B&R Group a mesto Piešťany.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice