Poprad chce rozšíriť plochu cintorína
Celkovo by malo na popradských cintorínoch pribudnúť viac ako tisíc hrobových miest.

26.02.2018 | Prešovský kraj | Autor: Ján Lašák

Mesto Poprad plánuje v tomto roku vykúpiť pozemky o výmere cca 5000 metrov štvorcových na rozšírenie cintorínov v jednotlivých častiach. "Prioritne pôjde o plochy v katastrálnom území mestskej štvrte Poprad – Veľká," uviedol pre TASR hovorca tamojšej samosprávy Marián Galajda.

Práve tu je najväčší mestský cintorín, ďalšie sú v Spišskej Sobote, Strážach a Matejovciach. Na výkup pozemkov podľa hovorcu ešte neboli vyčlenené finančné prostriedky. Celkovo by však malo na popradských cintorínoch pribudnúť viac ako tisíc hrobových miest. Budovať ich chce radnica postupne na vykúpených parcelách a podľa plochy jednotlivých parciel, ktoré bude mať k dispozícii. Jedno hrobové miesto si pritom vyžaduje štyri metre štvorcové plochy.

"V Poprade je na všetkých štyroch pohrebiskách v jednotlivých mestských častiach 18.150 obsadených hrobových miest. Ide o také, v ktorých už je niekto pochovaný, resp. si ich niekto už zakúpil," dodal konateľ Pohrebno-cintorínskych služieb v Poprade František Švirloch. Voľných je pritom približne 700 miest a vzhľadom na tento počet sa plochy na rozšírenie cintorínov priebežne vykupujú.

autor: Adriana Hudecová

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava