Vstupná brána Bojnického zámku sa rozsvieti na modro 
Múzeum sa pripojí k Svetovému dňu povedomia o autizme.

01.04.2019 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Vstupná brána Bojnického zámku sa v utorok 2. apríla rozsvieti na modro. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice sa tak pripojí k Svetovému dňu povedomia o autizme, informovala vedúca oddelenia múzejnej komunikácie, marketingu a služieb návštevníkom Petra Gordíková. 

"Modrá symbolicky predstavuje farbu komunikácie. Práve v tejto oblasti majú ľudia s poruchami autistického spektra vo svojom živote najvýraznejšie problémy," uviedla Gordíková. 

Autizmus je pervazívna vývojová porucha, ktorú charakterizujú nedostatky v oblasti komunikácie, sociálnej interakcie a predstavivosti. Deficit v oblasti komunikácie spôsobuje problém s porozumením reči druhých či udržaním konverzácie. Úzko s tým súvisí aj následná sťažená schopnosť nadväzovať vzťahy či prejavovať city. 

"Práve 2. apríl vyhlásila Organizácia spojených národov za Svetový deň povedomia o autizme. Každoročne sa pri tejto príležitosti koná po celom svete množstvo osvetových projektov s cieľom zvýšiť povedomie o autizme a pomôcť autistom začleniť sa do spoločnosti," dodala Gordíková.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol