Mestská polícia v Senici spustila projekt senior v bezpečí 
Penzistom poradia ako sa nestať obeťou podvodníkov

01.04.2019 | Trnavský kraj | Autor: P.Ivan

Mestská polícia (MsP) v Senici začala pracovať na ďalšom preventívnom projekte, ktorý je zameraný na dôchodcov s názvom Senior v bezpečí. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.

Projekt je zameraný na prevenciu kriminality páchanej na jednej z najzraniteľnejších skupín obyvateľov  — na senioroch. „Prostredníctvom magnetky dostanú dôchodcovia rady, ako sa nestať obeťou protiprávneho konania, či ako postupovať pri nahlásení udalosti. Magnetka obsahuje tiež dôležité telefónne čísla na záchranné zložky a tiesňové linky, ako aj štyri voľné polia na telefónne čísla na rodinných príslušníkov či známych,“ uviedol náčelník MsP Rastislav Janák.

S projektom začala MsP oslovovať najviac ohrozenú skupinu dôchodcov, a to tých, ktorí žijú sami a potrebujú opatrovateľskú službu. „Zástupcovia polície navštevujú s opatrovateľkou domácnosti, dôchodcom pomáhajú vyplniť kartu, poučia ich, ako sa nestať obeťou protiprávneho konania a magnetku umiestnia na viditeľné miesto, väčšinou na chladničku,“ doplnila Barošková.

V ďalšej fáze budú pokračovať u dôchodcov, ktorí si objednali donášku obeda, a tiež u seniorov, ktorých im odporučí Jednota dôchodcov Slovenska. „Každý dôchodca okrem magnetky dostane aj reflexný pásik na ruku pre bezpečný pohyb po ulici a centrofixku, s ktorou si môže dopísať ďalšie telefónne čísla,“ informoval náčelník MsP.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava