Mesto Svidník chce zrekonštruovať amfiteáter 
Samospráva sa rozhodla opraviť aspoň základné veci.

01.04.2019 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Amfiteáter vo Svidníku chce mesto v najbližších dňoch zrekonštruovať. Podľa slov primátorky Marcely Ivančovej nemôžu čakať na miliónovú výzvu, keďže si nutne vyžaduje rekonštrukciu.

"Rozhodli sme sa opraviť aspoň základné veci. Pomáhajú nám s tým ľudia z projektov, ktorí vykonali základné, upratovacie a demolačné práce. Vyčleníme finančnú čiastku, ktorá bude potrebná na stavebné úpravy," uviedla pre TASR Ivančová.

Interiér budovy amfiteátra nie je podľa nej v zlom stave. "Potrebujeme opraviť sociálne zariadenia. Myslím si, že to do prvého festivalu, ktorý bude koncom mája, zvládneme," pokračovala Ivančová s tým, že chcú vylepšiť i verejné toalety.

"Zatiaľ sme urobili to, čo sme mohli urobiť vo vlastnej réžii. V rámci projektu Milujem svoj kraj - Milujem svoje mesto, ktorý rozbiehame s Prešovským samosprávnym krajom, jedna z lokalít, v ktorých budeme pracovať, je lokalita amfiteátra. Plánujeme odburiniť celú plochu, kde sú sedačky a keď sa nám podarí, tak aj natrieť plot za pomoci dobrovoľníkov," dodala Ivančová.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod