Mesto Svit prispeje na šport i kultúru
O rozdelení finančných príspevkov rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva.

25.02.2018 | Prešovský kraj | Autor: Ján Lašák

Mesto Svit vyčlenilo z rozpočtu financie na nové detské ihrisko v rámci projektu regenerácie sídliska E, prispeje na kultúrne aktivity a podporí Jednotu dôchodcov Slovenska. Peňažný príspevok rozdelí tiež športovým klubom a podpora pôjde aj na aktivity v oblasti sociálnych vecí. Rozhodli o tom mestskí poslanci na ostatnom zastupiteľstve vo štvrtok 22. februára.

Lenka Faixová z oddelenia komunikácie a marketingu mesta informovala, že Basketbalový klub mládeže, futbalový klub, atletický oddiel, tenisti i cyklisti z CK Energia spolu s hokejbalistami či plavkyňami dostanú na svoje aktivity 30.000 eur. Z tohto balíka sa ujde aj mladým hasičom a lukostrelcom. Poslanecký zbor rozdelil dotácie na základe prijatých žiadostí od jednotlivých klubov, ktoré na území mesta pôsobia.

Do kultúry pôjde 5000 eur. V sociálnej oblasti získalo najvyššiu dotáciu občianske združenie Familiaris, ktoré prevádzkuje komunitné centrum Bonum a poskytuje opatrovateľskú službu a poradenstvo.

Poslanci schválili aj päťpercentnú spoluúčasť na projekte regenerácia vnútrobloku na sídlisku E. Mesto už dostalo rozhodnutie o schválení nenávratného finančného príspevku vo výške viac než 231.000 eur z fondov Európskej únie. Celkové oprávnené výdavky na regeneráciu budú približne 243.300 eur.

Vďaka tomu na sídlisku pribudne nová zeleň, stromová aleja aj živé ploty. Vybudujú sa nové dláždené chodníky o výmere 400 štvorcových metrov. Prepojovacie chodníky spolu s miestami na oddych chce mesto zosúladiť s pôvodnou zeleňou do funkčného celku.

Rodiny s malými deťmi sa môžu tešiť na nové detské ihrisko vo vnútrobloku sídliska E. Projekt počíta s vybudovaním nových lavičiek, košov či stojanov pre bicykle. K zvýšeniu bezpečnosti by mala prispieť inštalácia nových osvetľovacích telies.

autor: Kveta Mudríková

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol