Obyvatelia Partizánskeho o časti mestského rozpočtu.
Na projekt komunitného participatívneho rozpočtu vyčlenili 20.000 eur.

14.03.2019 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Verejnosť bude môcť opätovne rozhodnúť o zámeroch, ktoré samospráva Partizánskeho podporí financiami zo svojho rozpočtu. Na realizáciu aktivít v rámci projektu komunitného participatívneho rozpočtu vyčlenila 20.000 eur, informovala o tom vo štvrtok TASR Martina Skaličanová z Mestského úradu v Partizánskom.

Každý občan alebo organizácia môže do 31. marca podať v zmysle stanovených pravidiel návrh komunitného projektu z rôznych oblastí, ako doprava a komunikácie, životné prostredie, kultúra, šport, sociálna pomoc či sociálne služby. Maximálna požadovaná suma na financovanie jedného projektu je 2000 eur.

Verejné prerokovanie projektov za účasti zodpovedných odborných garantov mestského úradu, ako i priestor na dopracovanie zámerov bude v apríli, o podpore vybraných zámerov by mala verejnosť hlasovať v máji.

Rozhodnúť o zlepšení komunitného života v Partizánskom prostredníctvom projektov mohla verejnosť po prvý raz v roku 2016. Minulý rok podporila radnica financiami z rozpočtu mesta desať projektov. Medzi inými išlo o zriadenie kontaktnej miestnosti s archívom vo Vydavateľstve Tempo, keramickej dielne v Základnej škole (ZŠ) Malinovského či nákup nábytku do prírodnej učebne v ZŠ Radovana Kaufmana. 
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol