Dolný Kubín podporí dotáciou desiatky projektov
Na dotácie má radnica vyčlenenú sumu 153.740 eur.

14.03.2019 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Športové a kultúrne organizácie v meste Dolný Kubín podporí samospráva sumou 138.365 eur. Finančné prostriedky na činnosť pre 29 združení a 52 projektov schválili mestskí poslanci na poslednom rokovaní.

Na dotácie má radnica v rozpočte na tento rok vyčlenenú sumu 153.740 eur, čo je oproti minulému roku nárast o 64.000 eur. „Na základe navýšeného celkového balíka peňazí na dotácie sa nám tento rok podarilo pomôcť omnoho viac projektom a organizáciám, ako v predchádzajúcich rokoch. Aj týmto spôsobom umožníme ďalší rozvoj talentovaných a úspešných športovcov, ktorí reprezentujú naše mesto na Slovensku a vo svete. Zároveň podporíme aj kultúrne a sociálne aktivity v meste,“ povedal primátor Ján Prílepok.

Na činnosť organizácií poslanci z rozpočtu prerozdelili takmer 100.000 eur. Najväčšiu dotáciu — celkom 24.490 eur — si odnesie mestský futbalový klub. Za ním nasleduje mestský hokejový klub, ktorému schválili 17.000 eur. Trojicu uzatvára florbalový klub Žatva 90 Dolný Kubín, ktorý dostal 6100 eur.

Dotácie vo výške 27.000 eur schválili aj 37 projektom v oblastiach športu, kultúry a voľného času detí a mládeže. Samospráva tak podporila napríklad vydanie knihy o židoch na Orave, či piaty ročník podujatia Benefičné Angličáky. „Pri rozhodovaní sme sa zamerali hlavne na ich cieľ a čo najväčší dosah na občanov mesta,“ vysvetlil Michal Švento z dolnokubínskej radnice.

V oblasti sociálnych vecí podporila radnica 15 projektov za viac ako 11.000 eur. Najviac peňazí dostali Základná organizácia Slovenského zväzu telesne postihnutých na podujatie Športuješ a budeš sa hýbať a občianske združenie Rozum. „Ani tento rok sme nezabudli na seniorov či hendikepovaných, ktorí sú v našom meste veľmi aktívni. Napriek vysokému veku sa snažia vytvárať zaujímavé podujatia pre seba i pre širokú verejnosť, za čo im patrí poďakovanie a obdiv,“ zdôraznila Eva Palugová z odboru sociálnych vecí a rodiny na mestskom úrade.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice