Prešovský školáci športujú v obnovenej telocvični 
Celkové náklady sa vyšplhali na viac ako 222.000 eur.

13.03.2019 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Žiaci Základnej školy na Šmeralovej ulici v Prešove športujú v obnovenej telocvični. Mesto ju dalo v uplynulých dňoch zrekonštruovať.

Ako TASR informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Novotná, predmetom rekonštrukcie bola úprava hracej plochy veľkej telocvične, rekonštrukcia šatní, sociálnych zariadení a modernizácia osvetlenia. Telocvičňa má novú podlahu z dubových parkiet a pribudlo nové športové náradie.

„Stavebné práce pozostávali z vybúrania pôvodnej podlahy, odstránenia obkladov stien, opotrebovaného športového vybavenia a dverí. Oceľové konštrukcie dostali nový náter, zároveň sa v telocvični urobili omietky a vymaľovali steny. Pribudol aj nový drevený obklad," uviedla Novotná.

Telocvičňa má nové basketbalové koše, hrazdy a tyče na šplhanie. Rekonštrukcia podľa Novotnej neobišla ani šatne a sociálne zariadenia.

"Stavebné úpravy pozostávali z vybúrania pôvodných obkladov stien, dverí, podláh a odstránenia sanitárnych zariadení. V sprchách aj toaletách je položená nová keramická dlažba a obklad. Pribudli aj nové drevené dvere a všetky steny dostali nový náter. Po uskutočnení stavebných úprav sa nainštalovali nové sprchové batérie, umývadlá a toalety a vymenili sa aj elektrické zariadenia v kabinetoch, šatniach, sprchách a v umyvárni," vysvetlila Novotná.

Celkové náklady boli v objeme 222.499,62 eura s DPH, z toho 132.000 eur bola dotácia z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a 90.499,62 eura financovalo mesto Prešov z vlastného rozpočtu. Základnú školu na Šmeralovej ulici navštevuje 676 žiakov, ktorí telocvičňu využívajú počas hodín telesnej výchovy, ale aj rôznych športových krúžkov. Je však k dispozícii aj mladým futbalistom, atlétom či karatistom.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice