V areáli bývalej nemocnice chcú Nové Zámky vybudovať verejný park
Majiteľ pozemku odstraňuje invázne dreviny.

22.02.2019 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

 Výrub stromov, ku ktorému došlo v areáli a okolí starej nemocnice v Nových Zámkoch, bol legálny. Skonštatoval to Okresný úrad v Nových Zámkoch po preverení podnetu obyvateľky mesta. 

Mestský úrad vydal súkromnej spoločnosti AMV Slovakia, s.r.o., povolenie na výrub drevín na súkromnom pozemku v areáli bývalej nemocnice. Od decembra minulého roku tu došlo k výrubu stromov. Podľa záverov šetrenia išlo o odstránenie inváznych drevín druhu pajaseň žliazkatý a javorovec jaseňolistý. "Podľa zákona je majiteľ pozemku povinný tieto dreviny odstrániť," informovala novozámocká radnica.

Odbor starostlivosti o životné prostredie na Okresnom úrade v Nových Zámkoch napokon skonštatoval, že nedošlo k priestupku zákona o ochrane prírody. Podľa magistrátu by na ploche, kde došlo k výrubu stromov, mali byť časom vysadené nové dreviny.

"Po dohode mesta s majiteľom areálu starej nemocnice plánuje samospráva v najbližších mesiacoch na vyčistenej ploche spoločne so súkromnou firmou vysadiť nový verejný park drevín vhodných pre mestskú zástavbu," uviedla vo svojom stanovisku radnica. 
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol