Cyklisti sa v Nitre zídu na poslednej zimnej jazde mestom
Critical Mass sa organizuje vo viac ako 300 mestách vo svete.

22.02.2019 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

 Cyklisti v Nitre v piatok opäť pripomenú vodičom, že s nimi musia v cestnej premávke počítať. Hromadnou jazdou na bicykloch v uliciach Nitry chcú už po druhý raz v tomto roku upozorniť na seba i problémy, ktorým musia čeliť v mestskej premávke.

Podujatie Critical Mass sa začne zrazom na Svätoplukovom námestí pred Divadlom Andreja Bagara. "Pozývame všetkých na poslednú tohtoročnú zimnú cyklovačku. Prevetráme na nej centrum mesta i zákutia sídliska Chrenová. V posledný februárový piatok privítame aj bratislavských cyklistov z Critcal Mass Bratislava," pozývajú na podujatie organizátori.

Critical Mass je cyklistická jazda organizovaná vo viac ako 300 mestách vo svete. Vznikla v San Franciscu v roku 1992. Nemá formu protestu a jej cieľom nie je ani blokovanie premávky. Cyklisti chcú svojou jazdou iba poukázať na fakt, že sú súčasťou premávky a svojím množstvom upozorniť vodičov, aby si ich všimli a pri riadení auta s cyklistami na cestách počítali.

Hromadná jazda sa koná bez zastavenia dopravy a policajného sprievodu. Usporiadatelia preto všetkým záujemcom o jazdu pripomínajú, že každý účastník sa musí riadiť platnými pravidlami cestnej premávky. Bicykle musia byť v dobrom stave, vybavené na prevádzku v cestnej doprave účinnými brzdami, odrazovými sklami a počas jazdy za zníženej viditeľnosti aj svetlami. Jazdí sa miernym tempom s ohľadom na všetkých účastníkov cestnej premávky.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice