Prázdniny môžu deti stráviť pobytom  v Pieninách
Milovníci turistiky odtiaľ môžu podnikať túry po hrebeňoch.

20.02.2019 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Deti z východného Slovenska môžu jarné prázdniny v týchto dňoch stráviť i v Pieninách, kde majú viacero možností realizovania sa.

Aktuálne obdobie je podľa výkonnej riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu Severný Spiš – Pieniny Eriky Šalatovej najčastejšie spájané s lyžovaním. Na severnom Spiši a v Pieninách nájdu návštevníci niekoľko lyžiarskych areálov, ktoré dokážu uspokojiť rekreačných aj zdatnejších športovcov.

"Lyžovanie má v regióne dlhú tradíciu, veď prvý vlek vo Vyšných Ružbachoch postavili ešte v minulom storočí," priblížila Šalatová s tým, že v súčasnosti je tam k dispozícii niekoľko vlekov.

Spojenie lyžovania a krásneho výhľadu umožňuje aj pobyt na vrchole Fakľovka. "Milovníci turistiky odtiaľ môžu podnikať túry po hrebeňoch Pienin," doplnila Šalatová. Po pobyte na čerstvom vzduchu sa môžu podľa nej návštevníci zohriať v Kúpeľoch Červený Kláštor Smerdžonka.

Pre tých, ktorí uprednostňujú turistiku, sú trasy v regióne severného Spiša a Pienin prístupné i počas zimných mesiacov. Dôležitá je však správna obuv a samotné načasovanie si túry, keďže sa stmieva skôr.

"Najatraktívnejšia je trasa vedúca prielomom Dunajca s pohľadom na Tri koruny. Nemenej náročná je túra Jarabinským prielomom či Cesta minerálnych prameňov," poradila Šalatová.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava