Prvý zimný astrovlak dopraví prázdninujúce deti do skanzenu 
Večerná jazdy historickým vláčikom v Čiernom Balogu

18.02.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

Astrovlak, ktorý mal premiéru vlani počas letných prázdnin a medzi turistami zaznamenal veľký úspech, vyrazí do Lesníckeho skanzenu vo Vydrovskej doline v Čiernom Balogu po prvý raz na svoju zimnú jazdu. Počas jarných prázdnin školákov každú stredu, 20. a 27. februára a 6. marca, si návštevníci môžu užiť magickú silu nočnej oblohy a zažijú pozorovanie hviezd v nedotknutej prírode. TASR o tom informovala Estera Potkány, destinačná koordinátorka pre Oblastnú organizáciu cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

"Každú stredu počas jarných prázdnin bude na úzkokoľajke v Čiernom Balogu pripravený astrovlak. Deti spolu s rodičmi majú opäť možnosť nastúpiť do vláčika Čiernohronskej železničky (ČHŽ) a prežiť nezabudnuteľný zážitok. Čaká ich večerná jazda historickým vláčikom do skanzenu a pozorovanie nočnej oblohy astronomickými ďalekohľadmi s profesionálnym výkladom v priestoroch jednej z najstarších horárni na Slovensku. Postarajú sa o to odborníci z hvezdárne v Banskej Bystrici, ktorá je organizačnou súčasťou Krajskej hvezdárne a planetária M. Hella v Žiari nad Hronom," priblížila Potkány.

"Rodiny s deťmi cestovali v lete stovky kilometrov, aby mohli zažiť jedinečný výlet, preto sme sa rozhodli zorganizovať aj zimnú verziu. Nočná obloha a usporiadanie hviezd je počas zimy iné ako v lete, takže to bude opäť zážitok," dodala Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol