V Caraffovej väznici v Prešove vystaví svoje diela Z. Kaliňaková 
Autorka vystavovala v Rakúsku, Slovinsku, Taliansku, Francúzsku i Španielsku.

15.02.2019 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Návštevníci Galérie v Caraffovej väznici si budú môcť pozrieť výstavu Zuzany Kaliňakovej. Svoje diela vystavuje nielen na Slovensku, ale aj v európskych galériách.

Ako informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Novotná, výstava s jednoduchým, ale výstižným názvom Happy predstavuje časť tvorby Zuzany Kaliňákovej, absolventky Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave.

"Zahŕňa vizuálne atraktívne, optimistické, minimalistické a abstraktné diela. Návštevníci výstavy neuvidia klasickú maľbu, práve naopak, autorská technika spracovania presviedča o súdobej tvorbe," priblížila Novotná.

Zuzana Kaliňaková sa narodila v roku 1982 vo Svidníku. V roku 2007 získala titul Mgr. art na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave. V rokoch 2009 až 2014 pôsobila ako umelkyňa v Írsku a Rakúsku. Autorkine diela boli vystavené v mnohých galériách v Rakúsku, Slovinsku, Taliansku, Francúzsku i Španielsku.

Jej najnovšie diela sú od roku 2013 zastúpené v múzeách a súkromných zbierkach, ako napríklad v Santa Monica (Kalifornia), Colection Électricité de France (Marseille) alebo Collezione FAVA (Trento). V roku 2014 boli jej práce okrem iného predstavené v Paláci Kultúry v Ateneo de Madrid (Sala Prado). V roku 2016 však vystavovala aj doma na VI. Bienále voľného výtvarného umenia. V súčasnosti pripravuje samostatné výstavy na Slovensku i v zahraničí.

Kurátorom výstavy Happy je akademický maliar Peter Kocák. Jej vernisáž sa uskutoční v piatok 15. februára o 17.00 h v Galérii v Caraffovej väznici. Výstava potrvá do 15. marca.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava