Na hrade Modrý Kameň bude víkend v znamení lásky 
 Počas prehliadky prekvapí návštevníkov posol z minulosti.

09.02.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Vodnáková

Víkend na hrade Modrý Kameň (okres Veľký Krtíš) sa bude niesť v znamení lásky. Pri príležitosti sviatku svätého Valentína sa tunajší múzejníci rozhodli oživiť hrad príbehmi o láske vo valentínskej prehliadke. Podujatie Modrý Hrad Lásky 2019 sa uskutoční v sobotu a nedeľu (10.2.) od 10.00 h.

Manažérka múzea Katarína Hanková Jančeková uviedla, že návštevníci sa dozvedia, ako si urodzená dáma musela zaslúžiť lásku a dvorenie zo strany rytiera. Aj to, že manželstvo bolo v renesancii považované za ideálny spôsob života. Počas prehliadky prekvapí návštevníkov posol z minulosti, dozvedia sa o sv. Valentínovi a vychutnať si budú môcť aj ľúbostnú poéziu z pera skutočného obyvateľa hradu Valentína Balašu.

Pripravené bude aj umelecké fotografovanie v priestoroch kaštieľa. „Na každú fotku existuje rám“ je program kreatívnej dielne, kde si budú môcť malí aj veľkí vyrobiť umelecký fotorám. V sobotu je pripravená aj prednáška Karola Heriana s názvom Cítim, teda som. Prednáška sa začne o 15.00 hod. v barokovej sále kaštieľa.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice