Vtedy: JRD zvyšujú kultúrnu úroveň obcí
Družstvá prijímajú záväzky zamerané na výstavbu kultúrnych zariadení.

25.01.2019 | Nitriansky kraj | Autor: Z. Hausová

Tretí zjazdový materiál K rozvoju kultúrnej činnosti JRD doteraz prerokovali v Nitrianskom kraji členovia 268 JRD a jednotlivo hospodáriaci roľníci v 49 obciach bez družstiev.

Na diskusii sa zúčastnilo takmer 17.000 družstevníkov a vyše 3000 jednotlivo hospodáriacich roľníkov. Šesťdesiatdva jednotných roľníckych družstiev prijalo záväzky zamerané hlavne na výstavbu kultúrnych zariadení svojpomocou.

S veľkým záujmom sa stretla diskusia u družstevníkov v Devičanoch, okres Levice. I napriek tomu, že majú pekne upravenú malú divadelnú sálu sa rozhodli, že už v tomto roku začnú s výstavbou nového moderného družstevného kultúrneho domu z vlastných prostriedkov a svojpomocne.

 

            

FOTO: V upravenej divadelnej miestnosti majú družstevníci v Devičanoch, okres Levice, vlastný televízor Mánes, ktorý dostali mládežníci v okresnej súťaži za prvenstvo v kompostovaní. Foto: archív TASR/22. januára 1959.

 

                

FOTO: Družstevníci v Devičanoch majú aj vlastný premietací aparát, ktorým premietajú krátke vedecko-populárne i zábavné filmy. Prístroj obsluhuje družstevník Daniel Kysel. Foto: archív TASR/22. januára 1959.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava