V obci Kriváň odovzdajú v marci tretiu nájomnú bytovku
Na byty evidujú až 150 žiadostí 

11.01.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

V Kriváni v okrese Detva odovzdajú v marci ľuďom už tretiu nájomnú bytovku. O 16 trojizbových bytov má záujem až 150 ľudí, ktorých ako žiadateľov o túto formu bývania registruje obec.

V Kriváni, ktorý je najväčšou obcou okresu, tak stúpne počet bytov v tomto type bývania na 58. "Pri prideľovaní bytov sa musíme držať pravidiel, ktoré sú dané pre tento typ bytov," povedal TASR starosta Imrich Paľko. "Ide nám hlavne o to, aby z obce neodchádzali mladé rodiny. Preto byty budeme preto prideľovať najmä im," dodal. 

Nájomné byty, ktoré v obci vystavali v uplynulej dekáde, zvýšili aj počet obyvateľov. V súčasnosti ich má Kriváň viac ako 1700. Obec sa však rozrastá aj pre stále sa zväčšujúci priemyselný park, kde by po zastabilizovaní sa talianskeho a českého investora malo pracovať vyše 500 ľudí. 

"Ďalší investor, tentoraz zo Slovenska, bude stavať na opačnom konci obce veľké kvetinové centrum na ploche asi 9000 štvorcových metrov," pripomína starosta. Aj tam by malo nájsť prácu niekoľko desiatok ľudí. 

Obec preto pripravuje výstavbu ďalších nájomných bytov. V poradí už štvrtú bytovku chce začať stavať ešte v tomto roku. "Do konca februára by sme chceli odovzdať ďalšiu našu žiadosť na '16-bytovku' s dvojizbovými bytmi na ministerstvo výstavby a na Štátny fond rozvoja bývania," doplnil Paľko. 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. júla - Novohradský folklórny festival

Fiľakovo, hradné nádvorie

27. júla - Dolnoliptovské folklórne slávnosti

Lúčky, amfiteáter

27. – 28. júla - Folklórne slávnosti pod Kráľovou hoľou

Liptovská Teplička