V Poprade odovzdali vianočné balíčky 150 deťom z rodín v núdzi 
Túto aktivitu realizujú v spolupráci s Apoštolskou cirkvou na Slovensku.

19.12.2018 | Prešovský kraj | Autor: M.Zdraťilová

Spolu 150 deťom zo 139 rodín, ktoré sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii, odovzdalo mesto Poprad v spolupráci s Apoštolskou cirkvou na Slovensku začiatkom tohto týždňa vianočné balíčky. Túto aktivitu realizujú v meste už niekoľko rokov.

"Darčeky potešili deti z neúplných rodín, z rodín, ktorým boli deti zverené do náhradnej starostlivosti, a rovnako rodiny, ktoré sa nachádzajú v hmotnej núdzi," informoval hovorca mesta Marián Galajda. V balíčkoch si mohli nájsť hygienické a školské potreby, sladkosti, hračky a oblečenie. "S týmito rodinami pracujeme po celý rok a vieme, že vianočné balíčky im urobia veľkú radosť, keďže iné si nie vždy môžu dovoliť," uviedla Petra Zavacká zo sociálneho odboru Mestského úradu (MsÚ) v Poprade.

"Ročne prinášame na Slovensko cez 20.000 darčekov, ktoré rozdeľujeme do viacerých organizácií. Vážime si túto spoluprácu s mestom, aby sa darčeky dostali vždy do tých správnych rúk," dodal pastor Apoštolskej cirkvi na Slovensku v Poprade Ján Šefčík.

Sociálni pracovníci MsÚ v Poprade poskytujú rodinám pomoc počas celého roka. "Zabezpečujú im sociálne poradenstvo, opatrenia sociálno-právnej ochrany, organizujú letný tábor, poskytujú šatstvo, ktoré získava samospráva od občanov, v spolupráci so Slovenským Červeným krížom im poskytujú potravinovú pomoc z rôznych zbierok," uzavrel Galajda.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol